mtenis.pun.pl - forum fanów tenisa ATP
DUN I LOVEOjciec Chrzestny
MASTERS CUP 2008
www.masters-cup.com
Na dobre mielismy ruszyc od sezonu 2009 z pisaniem w watkach turniejowych,
ale ostatni Turniej Mistrzów na terenie Azji nie może przejść nam kolo nosa.
Jaki sklad 8 najlepszych graczy sezonu byście tu mile widzieli?
Na chwile obecna pewni gry w Chinach są Nadal,Federer i Djoković.
Kto uzupełni stawkę?
RobertUser
DUN I LOVE napisał:
Kto uzupełni stawkę?
Moje typy
Murray
Roddick
Dawidienko
Ferrer
Wawrinka
Fed-ExpressoMasta
Murray,Del Potro,Wawrinka,Roddick,Davydenko
Murray, Davydenko, Roddick, Del Potro, Blake
Zazwyczaj jest tak, że część graczy jest już pewna gry w Szanghaju na obecnym etapie sezonu, reszta toczy walkę często do samego końca (jak rok temu Murray i Gasquet).
W tym sezonie będzie podobnie. Rafa,Roger i Nole już jada do Chin - pewny swego może być ten dochodzący do wielkiej "Trójcy" czyli fenomenalny tego lata Andy Murray
Pozostałe 4 miejsca są sprawą otwartą - Ferrer i Denko puchną i czeka ich dramatyczna walka o szczęśliwa "8" na koniec roku.
W gazie jest Del Potro i jak zdrowie pozwoli to tez zawita na ostatni chiński Masters Cup.
Pozostałe miejsca? W tym roku stawka jest tak wyrównana, ze ciężko jest cokolwiek typować.
Będzie bardzo ciekawie, już widzę na stronie ATP zdjęcia i ich kolejny start, ilość punktów itp - Race to Shanghai - emocjonująca rzecz
Fed-ExpressoMasta
Andy Murray jako czwarty zawodnik zapewnił sobie udział w turnieju wieńczącym zmagania tenisistów.
Będzie to debiut Szkota w tego typu imprezie.
Oficjalna strona turnieju:
http://www.masters-cup.com/1/home/
Do rankingu Race licza sie wszystkie turniejowe wystepy w danym roku, czy jest podobna regula jak w Entry czyli GS + TMS + 5 najlepszych wynikow z pozostalych ?
Bizon napisał:
Do rankingu Race licza sie wszystkie turniejowe wystepy w danym roku, czy jest podobna regula jak w Entry czyli GS + TMS + 5 najlepszych wynikow z pozostalych ?
W Race jest dokładnie tak samo jak w Entry, czyli wszystkie WS, MC, 9TMS + 5 najlepszych wyników z International Series.
Roddick (bo zapewne Go masz na mysli ) musi sie postarać o niemal pewną pulę w Azji, by zainkasować trochę punktów.
rusty HewittZbanowany
Mysle ze 4 zawodnikow, ktorzy dolacza do 4 juz zakwalifikowanej na Mastersa w Shanghaju to: Roddick, Blake, Davydenko, Gonzalez.
Fed-ExpressoMasta
Napewno wyścig o udział w tym turnieju będzie dla walczących pasjonujący. Jednak jak wszyscy doskonale wiedzą, i tak pozostała "4" będzie tłem dla rozgrywki między Rafą i Rogerem a także mocno depczących im po piętach Novaku i Andym.
Z wielkim prawdopodobienstwem można stwierdzić że druga połówka stawki nie odegra istotnej roli. Jednak przypadki Blake'a,Nalbandiana czy też Ferrera każą myśleć inaczej,
SydneyUser
Mnie w oczy rzuca sie kiepściutka sytuacja Roddicka i Jamesa , o ile ten pierwszy podratował sie nieco ćwiercfinałem USO , o tyle Blake'a Amerykański szlem pogrążył , 23 pkt nad Wawrinka i cos tam ponad trzydzieści nad Del Potro i Gonzalezem to tyle co nic , bo prawdą oczywistą jest że JB umiejętnosci gry pod dachem ma tyle co włosów na głowie .
Ostatnio edytowany przez Sydney (11-09-2008 11:28:48)
KubeckiUser
Chciałbym w tym sezonie w Masters Cup zobaczyć walkę młodych wilków. I tak może być, bo pewni awansu z tej mlodej ekipy są już Nadal, Nole, Andy a o pozostałe miejsca walczą m.in Del Potro i Wawrinka. Jeśli utrzymają swoją dotychczasową, bądź co bądź wysoką dyspozycję to powinni znaleźć się w szczesliwej ósemce. Na pewno gra Davydenki w Szanghaju będzie totalnym nieporozumieniem i szczerze mówiąc nie mam ochoty go tam oglądać. Tak jak Alan napisał szanse JB są nikłe jesienią, także można jeszcze "zdobyć bilet" do Chin.
Marzy mi się gra Andreeva w Mastersie ( jest 14 w Race i traci 70 pkt) ale myślę, ze szczytem jego możliwosci bedzię wyjazd do Chin jako zawodnik rezerwowy.
Tak czy siak, jesienią bedzie ciekawie
Roddick ma 43 punkty w Race przewagi nad Wawrinka, biorac jeszcze pod uwage jego napiety kalendarz startow watpie zeby Stasio byl w stanie go przegonic. Juz predzej Ferrera, ktory ma coprawda 8pkt wiecej od Roda, ale jest za to w slabiutkiej formie. Davydenko ma zbyt duza przewage by miala mu ona nie wystarczyc do kwalfikacji.
Zgadzam się z Bizonem, Kolia już może rezerwować bilety do Chin.
Przewagę nad 6 miejscem, jak na ostatnie wyniki, ma niewiarygodnie dużą.
User
Więc skoro Davydenko jest pewny wybiorę już tylko 3, którzy moim zdaniem zagrają w Masters
1 Del Potro - na US błysnął i uważam, że formę utrzyma. Ma najmniej roegranych turniejów z czołówki i to też może być jego atut.
2 Roddick - myślę, że jeszcze troche podciągnie i znajdzie się na 7 miejscu
3 Gonzalez - bo zwykle 8 miejsce wywalcza się rzutem na taśme a Fernando z walczącego grona o tą lokatę ma najwięsze szanse na udany finisz.
Poa tym możliwe, że kogoś z czołówki wyeliminuje kontuzja i wskoczy zawodnik typu Wawrinka lub Ferrer
http://www.masters-cup.com/1/home/
Davydenko po raz 4 awansował do Turnieju Mistrzów.
Jako 6 (już w tym tygodniu) wejdzie Rod, a walka o pozostałe 2 miejsca rozstrzygnie się już w Paryżu.
Uczestnicy na 20.10.08:
1. Nadal
2. Federer
3. Djoković
4. Murray
5. Davydenko
6. Roddick
7. Ferrer
8. Del Potro
--------------
9. Simon
10.Wawrinka
COALast hit for Wimby
Btw
Z jakiej paki Cuevas i Horna zagrają niby w mastersie mimo że mają prawie 200 pkt mniej niż ósma para ? Co to, RG to gwarancja występu ?
Tak, Mistrzostwo wielkoszlemowe to gwarancja występu w Mastersie Horna i Cuevas zagrali ze sobą tylko w 3 turniejach w tym roku. W Szanghaju wystąpią dzięki dzikiej karcie.
http://www.masters-cup.com/1/news/20..._qualifies.asp
Cuevas and Horna have played together in three tournaments this season (7-2 record), gaining entry into Shanghai as a result of their Roland Garros title (d. Nestor-Zimonjic) in June.
Lista startowa turnieju deblowego:
1 Nestor, Daniel CAN/Zimonjic, Nenad SRB
2 Bryan, Bob USA/Bryan, Mike USA
3 Erlich, Jonathan ISR/Ram, Andy ISR
4 Bhupathi, Mahesh IND/Knowles, Mark BAH
5
6
7
(WC) Cuevas, Pablo URU/Horna, Luis PER
RobertinhoModerator
Ja mam jedno życzenie; Murray ma trafić do grupy Feda, bo ewentualny półfinał między tymi nimi, to byłaby spora strata dla turnieju. W 1/2 dla Rogera poproszę pana Djokovica.(to już chyba dwa życzenia xDD)
Ostatnio edytowany przez Robertinho (20-10-2008 18:46:56)
Robertinho napisał:
W 1/2 dla Rogera poproszę pana Djokovica.(to już chyba dwa życzenia xDD)
Naprawdę myślisz, że Djoko da radę wyjść z grupy?
Tak poważnie to bardzo chętnie bym widział całą top-4 w 1/2, wtedy mecze zapowiadałyby się doprawdy wyśmienicie.
Maryj w grupie Feda? Najlepiej, żeby zagrali ze sobą 2 razy, bo trzeba szukać szans na poprawę bilansu H2H
Nie mogę się doczekać tego turnieju